ERVARINGEN

Een haarwerk of pruik dragen is geen alledaags gespreksonderwerp. Mensen willen liever niet de nadruk leggen op hun haarziekte of de chemo die ze ondergaan. Maar het is wel heel fijn om te horen wat andere mensen meemaken en hoe hun ervaring is bij ons. Wij zijn daarom heel blij dat een aantal klanten geanonimiseerd hun ervaring met u wil delen. Wilt u ook uw ervaring delen? Laat het ons weten!

 

Een haarwerk was voor mij de oplossing!

(een klant met een haarziekte)

“Ik ontdekte een klein kaal vlekje op mijn hoofd. Met de vraag bij de kapper wat het kon zijn, kreeg ik het advies om naar de huisarts te gaan. Uiteindelijk ben ik bij de dermatoloog beland en bleek dat ik een haarziekte heb, waarbij er ontstekingen aan mijn hoofdhuid ontstaan. Deze ontstekingen worden littekens waar geen haar meer groeit. Een heftig bericht, want al snel werd duidelijk dat er meer kale plekken op mijn hoofd kwamen. Met een bus haarlak in de aanslag gebruikte ik mijn eigen haar om de kale plekjes te bedekken, maar continu keek ik of het allemaal nog goed zat. Uiteindelijk besloot mijn eigen haar kort te knippen en een pruik te nemen. In de zomer was een pruik best warm, dus na een jaar heb ik de pruik aan de kant gelegd.” Edwin van Esta Haarmode kwam met de oplossing: een haarwerk. In mijn eigen haarkleur werd een haarwerk uitgezocht dat met klemmetjes wordt vastgemaakt aan mijn eigen haar. Het is heel erg eenvoudig in gebruik en ik ben er echt heel blij mee, juist ook omdat ik mijn eigen haar nu gewoon kan laten zien. Hoewel ik thuis of tijdens vakantie wel eens het haarwerk afdoe, ga ik zonder haarwerk de deur niet uit. Met goede instructies onderhoud ik het haarwerk netjes en was het één keer per week met een speciale shampoo. Als het droog is zit het al goed in model, maar ik kan het ook stylen met haarlak. Edwin heeft mij super goed geadviseerd en gaat voor kwaliteit. Ik kan iedereen aanraden om bij haarproblemen eens advies te vragen aan hem. Er zijn veel mogelijkheden om zelfverzekerd de straat op te kunnen!” 

 

Ik kan weer mezelf zijn!

(een klant met een haarziekte)

“Toen ik ging googlen op ‘haarwerken’ kwam ik bij Edwin van Esta Haarmode terecht. Mijn dermatoloog kende hem en ik besloot een afspraak te maken. Reden is dat ik haaruitval aan de voorzijde van mijn hoofdhuid/haargrens heb. Een haarziekte die Frontal fibrosing alopecia heet. Er waren verschillende mogelijkheden, maar ik was er direct over uit dat ik een pruik van synthetisch haar wilde. Het was natuurlijk best een heftige beslissing om mijn eigen krullenbos kort te knippen, maar ik was er na een half jaar zeker van dat ik dit wilde. Ik was altijd gestrest en was bang voor nog meer haarverlies en een putje vol met haren. De pruik haalde de stress weg en ik kon weer mezelf zijn. Voor een groot deel heb ik mijn eigen haar nog dus ik kan de pruik extra vastmaken met een paar haarclipjes. Ik ben begonnen met 15 clipjes omdat ik bang was dat de pruik niet goed bleef zitten. Inmiddels zitten er nog maar 4 clipjes in mijn haar. En geloof me, de pruik is windkracht proof, dus dat gaat wel goed. Voordeel van een synthetische pruik is dat het haar altijd mooi in model valt en je het niet hoeft te stylen. Ook is het niet van echt haar te onderscheiden. Inmiddels heb ik de vierde pruik. Na ongeveer een jaar wordt het haar wat pluiziger aan de onderkant en wat doffer, dus dan wordt het tijd voor een nieuwe krullenbos. Ik koop de pruik bewust met iets langer haar in de nek, zodat het haar nog wat geknipt kan worden als het wat gaat klitten onderin. Een van mijn oudere pruiken gebruik ik als ik ga zwemmen. Ik was bang dat ik het water niet meer in kon met een pruik, maar ik heb het gewoon geprobeerd en het gaat prima. Vooral in de beginperiode, maar ook nu is de onvoorwaardelijke steun van mijn gezin onmisbaar. Toen ik net mijn pruik had waren ze altijd super kritisch. Als de pruik niet goed zat dan hoorde ik dat direct. Dit zorgde ervoor dat ik weer vertrouwen kreeg en mezelf weer kan zijn!"

 

Zoek voor de start van de chemotherapie een pruik uit!

(een klant die een chemo onderging)

“Vlak voor de zomervakantie voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Ik ben direct naar de huisarts gegaan, maar het was zo op het eerste gezicht niet direct noodzakelijk de vakantieplannen te verzetten. In augustus kreeg ik een borst biopsie en dat zag er niet goed uit. Ik moest zes keer een chemo ondergaan om de kanker te bestrijden. Door het gebruik van hoofdhuidkoeling (cold-cap) wilde ik haarverlies voorkomen. Ik was al klant bij Edwin en hij was op de hoogte van mijn ziekte. Hij adviseerde mij voor de zekerheid een pruik uit te zoeken, voor het geval de koeling niet zou aanslaan. Het was een heel ontspannen moment, waarin ik echt van alles heb gepast van lang tot kort haar. En dat ging op z’n tijd zelfs gepaard met de nodige hilariteit. Uiteindelijk zijn wij toch uitgekomen op een pruik die het beste bij mijn eigen haarstijl past. Als het nodig mocht zijn, was de pruik er binnen twee dagen. Ik had uiteindelijk wel haarverlies maar niet in die mate dat ik een pruik nodig had. Toch was ik blij dat Edwin mij had geadviseerd vooraf een pruik uit te zoeken. Een chemotherapie ondergaan is zwaar en het zou midden in de behandeling heel belastend zijn geweest. Mijn haar was wel veel dunner geworden en ik kreeg via Edwin een kuur van ampullen om de haargroei te bevorderen. Het was een super product en mijn haar werd weer gezonder en dikker. Ik kijk terug op een kundige maar ook warme begeleiding en kan iedereen de kapsalon van harte aanbevelen.”

 

Mensen zagen niet dat ik een pruik droeg!

(een klant die een chemo onderging)

“Toen er bij mij op 44-jarige leeftijd borstkanker werd ontdekt stond de wereld op zijn kop. In mijn geval wilde de specialist eerst beginnen met een chemokuur om een borstbesparende operatie te kunnen doen, maar dit betekende ook haaruitval. Ik wilde niet dat andere mensen zagen dat ik ziek was, dus een pruik dragen was de oplossing. Ik kende een van de medewerkers van Esta Haarmode, dus wist dat Edwin heel discreet en op een ontspannen en spontane manier met zijn klanten omgaat. Ik kreeg het advies zo snel mogelijk te komen om ervoor te zorgen dat de pruik goed aansluit bij mijn eigen haardracht. Ondanks het verdriet was de sfeer tijdens het uitzoeken van een geschikte pruik ontspannen en hebben we zelfs gelachen. De pruik werd zolang voor mij gereserveerd. De chemo begon en binnen hele korte tijd verloor ik al haar. Voor mij direct het moment om het resterende haar ook af te laten scheren, want dit heftige haarverlies is heel confronterend en verdrietig. Edwin kwam bij me thuis en in alle rust werd de pruik geplaatst en nog wat in model geknipt. Ik had een confectie haarwerk, want deze synthetische pruik heeft minder onderhoud nodig. En waar ik op had gehoopt werd realiteit. Heel veel mensen wisten niet dat ik een chemo onderging en hebben niet gezien dat ik een pruik heb gedragen. Ik kreeg eigenlijk meer reacties toen mijn eigen haar weer aangroeide. Dat vond ik een geweldig compliment. Ik kan het mensen zeker aanbevelen. Stap over die drempel, want door een mooie pruik kun je er in een moeilijke tijd toch zelfverzekerd bij lopen.”

 

Gewoon doen, je wordt er zo veel gelukkiger van!

(een klant met een haarziekte)

“Zo maar van de een op andere dag begon mijn haar uit te vallen en kreeg ik kale plekken op mijn hoofd. Ik raakte compleet in paniek. Mensen uit mijn omgeving koppelden het al snel aan stress. De huisarts wist na een bloedonderzoek en een periode van lotion gebruik ook niet wat er aan de hand was. Bij de dermatoloog kreeg mijn haaruitval eindelijk een naam ‘alopecia areata’. Een behandelplan werd ingezet, maar intussen bleef ik erg onzeker, want voor mijn haardracht werd geen oplossing aangedragen. Via mijn man kwam ik in contact met Esta Haarmode. Na zelf van alles geprobeerd te hebben als zalfjes en hoofdkuurtjes was ik nieuwsgierig wat Edwin mij kon bieden. De afspraak was snel gemaakt. Edwin was heel betrokken en wist precies wat er in me omging. Dit gaf mij rust en ook het gevoel dat hij met een goede oplossing zou komen. Een paar dagen later kon ik al diverse haarwerken proberen. Ik wilde graag een haarwerk van echt haar, zodat ik het zelf kan stylen. Het haarwerk is in dezelfde kleur als mijn eigen haar en op het moment dat het werd ingezet voelde ik me direct een andere vrouw en straalde weer. Uit mijn omgeving kreeg ik fantastische reacties. Elke avond doe ik mijn haarwerk uit en was het een keer per week. Het stylen kost me maar 20 minuten per dag. Ik hoop dat mijn haar weer aangroeit, maar tot die tijd ben heel blij met mijn haarwerk en kan het iedereen met een haarprobleem van harte aanraden.”

 

Ik durf weer door de wind te lopen!

(een klant met een huidziekte met als gevolg haaruitval)

“Ik heb al een hele tijd huidproblemen. Rode vlekken en veel jeuk zijn het gevolg. De medicijnen die ik kreeg voorgeschreven door de huisarts waren niet optimaal en verergerden mijn klachten. Uiteindelijk kreeg ik een sterker medicijn, maar hierdoor gingen haarzakjes ontsteken en op de plekken waar mijn haar uitviel groeide dit niet meer terug. Kale plekken op mijn achterhoofd zijn het gevolg. Ik kon het nog aardig verbergen door mijn eigen haar, maar werd erg onzeker. Als ik in de stad liep, liep mijn man altijd iets achter mij om te kijken of alles nog op zijn plek zat. Ik heb eerst via een andere salon een haarwerk gekregen, maar die was aan vervanging toe. Ik hoorde hele positieve verhalen over Edwin dus besloot hem te bellen. Heel discreet werd ik behandeld, professioneel maar ook met een gezonde dosis humor. Het persoonlijke contact voelde direct goed. Er werd een mal van mijn hoofd gemaakt en het haarwerk van ‘cyberhair’ werd op maat gemaakt. De aanschaf is wel prijzig, maar het haarwerk is niet van echt te onderscheiden en blijft mooi van kleur. Het geeft mij een zelfverzekerd gevoel dat niemand ziet dat ik een haarwerk draag, zelfs mijn eigen moeder niet. Ik kom nog altijd bij Edwin, want hij knipt mijn haar perfect, zodat het haarwerk mooi overloopt in mijn eigen haar. Ook krijg ik goede adviezen om mijn hoofdhuid en haar te verzorgen. Door een shampoo is mijn hoofdhuid nu niet meer geïrriteerd. Mijn haar groeit niet meer aan, maar het geeft mij een goed gevoel dat ik altijd bij Edwin terecht kan. Ik denk dat hij nog maar half weet hoe dankbaar ik ben voor zijn hulp!”

 

Ik wil niet dat mensen mij nakijken als kankerpatiënt!

Conny Bleumink vertelt

“Hoewel ik altijd trouw alle borstonderzoeken onderga constateerde ik een half jaar geleden borstkanker bij mezelf. In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat het gezwel te groot was om te opereren en de chemotherapie binnen een paar weken zou starten. Het was een chemo die leidt tot haaruitval. Ik heb er zelf niet zoveel problemen mee om met een mutsje te lopen, maar wil niet dat mensen mij zielig vinden of nakijken als kankerpatiënt. Een pruik was dus de oplossing. Ik heb een fijne kapster waar ik altijd naar toe ga, maar zij meet geen haarwerken aan. Zij verwees me naar Edwin. Wij werden enthousiast ontvangen en vakkundig werd een prachtige pruik aangemeten in dezelfde stijl als mijn eigen haar. Edwin reserveerde de pruik voor mij, zodat ik er elk moment over kon beschikken. Mijn poging om haaruitval te voorkomen door hoofdhuidkoeling (cold-cap) mislukte helaas. Dus toen ik de eerste plukken haar in mijn hand had belde ik Edwin. Het haar afscheren is een moeilijk moment, maar door de ontspannen sfeer en hartelijkheid kijk ik daar heel goed op terug. Ik ben heel open geweest naar iedereen, dus mensen wisten dat ik een pruik ging dragen. Het was fijn te merken, maar vooral ook een mooi compliment, dat zij niet in de gaten hadden dat ik op een gegeven moment al een pruik droeg. De pruik is heel eenvoudig in onderhoud en absoluut geen belemmering in het dagelijks leven. Ik ben mezelf gebleven ook met een pruik en dat goede gevoel wil ik graag delen.”